sunnuntai 21. lokakuuta 2012

West Endissä, jee!

Jep, käytiin siis Lontoossa kattomassa kaks musikaalia ja yks baletti, tässä vähän niistä. 
Olin jo pitkään halunnut nähdä tämän ensimmäisen musikaalin, Les Miserablesin, koska tykkään samaisesta elokuvasta ja siinä on hyvä tarina. Musikaalia mainostettiin maailman pisimpään pyörineeksi musikaaliksi ja Lontoossa sitä esitetään jo kahdettakymmenettäkahdeksatta vuotta. Koska olin katsonut musikaalin trailerin vuosien varrella niin monta kertaa, tuntuivat biisit jo tutuilta, kun sitten itse esityksen näin. Musikaali oli laulullisesti todella upea ja täynnä suuria soololaulukohtauksia, mitkä olivatkin sen hienointa antia. Les Miserables oli todella dramaattinen ja perinteinen musikaali, eikä mistään iloisimmasta päästä, mutta onneksi nauraakin sai välillä! Mieleenpainuvin kohtaus oli ehkä Eponinen On My Own- biisi. Kaikesta suuruudestaan huolimatta, se jätti ehkä hieman kylmäksi (johtuen ehkä osittain takarivin paikoistamme), sillä elokuvassa kurjuus ja tunteet tulevat mielestäni paremmin esille. Laulut jäivät kuitenkin soimaan päähän loppuviikoksi, mikä on varmasti hyvän musikaalin merkki!Sitten keskiviikkona käytiin tarkastamassa Royal Balletin Swan Lake. Luultiin, että meillä olis tosi huonot paikat, kun ne oli niin halvat, mutta se oopperatalo oli niin hieno ja hyvin suunniteltu, että nähtiin erittäin hyvin sieltä ylhäältäkin. Tää oli elämäni toinen kerta, kun kävin baletissa ja molemmilla kerroilla oli Joutsenlampi kyseessä. Olisin halunnut nähdä jokunkun muun, esim. Alice In The Wonderlandin, mutta muita ei ollut tällä hetkellä näytännössä. Noh, sitten itse esitykseen. Mitäs nyt muutakaan voi Joutsenlammelta odottaa, kuin täydellisyyttä, ja sitähän sieltä tuli lavan täydeltä. Mitä nyt oon netistä ja videolta katellu eri maiden baletteja, niin täytyy sanoa, että tykkäsin Lontoon puvustuksesta ja lavastuksesta tosi paljon. Se ei ollut liian pramea, mutta silti upea ja tunnelmiin sopiva. Ah, kaunista, kaunista!!


Kolmas show oli sitten The Lion King , jonka olin nähnyt jo aikaisemmin kuus vuotta sitten. Siitä asti, kun ekan kerran näin tän 13- vuotiaana, oon unelmoinu tanssimisesta tällä lavalla. Rakastin tätä leffaa lapsena yli kaiken ja ehkä just sen takia nää biisit saa kylmät väreet aikaan edelleen. Huhhuh mitä laulua ja tanssia, mutta ennen kaikkea koko se tapa millä tää musikaali on tehty, on vaan niin huikeeta! Kaikki ne eläinpuvut, varjoteatterit, yleisön joukossa lentävät linnut, kymmeniin eri osiin leviävä, kohoava ja laskeutuva lava ja vihdyttävästi riehuva kapellimestari sai sydämen sykkimään ilosta. Mitä kekseliäisyyttä! Ja ne lapsinäyttelijät oli niin inspiroivia. Miten niin nuoret voi osata ja uskaltaa esiintyä niin hyvin ja niin isolle yleisölle!


 Tässä vielä kaikki mun ostokset matkalta. Koko syksyn säästin tätä varten, mutta en sitten loppujen lopuksi ehtinytkään ostaa kovin paljoa :D

Laura

5 kommenttia:

 1. Mietin et ostaisinko ton rowlingin kirjan...! Ootko yhtään ehtiny selata? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alotin vähän sitä ja jännältä vaikuttaa!

   Poista
 2. Oi, ihanaa Laura, jatka vain kirjoittamista. Saat minusta ahkeran lukijan (ja kommentoijan ;). Hienot kuvat ja varmasti upea matka. Siunaushalit syksyysi<3

  VastaaPoista
 3. Vielä: Sullahan on postauksia vaikka kuinka paljon! Heti ryhdyin selaamaan ja lukemaan. Pyyntö: Laita fb:n, kun oot postannut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo, oon pitänyt tätä vähän matalalla profiililla, koska useimmiten postailen tanssijuttuja. Kiitos kuitenkin seurailusta! :)

   Poista